Telefonszám: +36 1 792-0240, +36 70 383 2359 E-mail: entrade@webtown.hu

Próbálja ki az Entrade-t kötöttségek nélkül, és nézze meg mit tud az önnek szóló vállalatirányítási rendszerünk!

Próbálja ki!

Dokumentumok

Felváltja a nehezen kezelhető dossziékban tárolt iratok rendszerét.

Az Entrade dokumentumok modulja tárolja az összes a rendszer által előállított digitális dokumentumot valamint igény szerint összeállított mapparendszerben lehet rendszerezni a vállalkozás működése közben keletkezett egyéb dokumentumokat. A dokumentumok az átlátható mapparendszer miatt könnyen kereshetőek, az entrade rendszerben generált dokumentumokra a dokumentumon szereplő cikkszámok között is lehetőség van keresni.

Dokumentumkezelés

Egy vállalat működése során rengeteg dokumentum készül, ezek rendszerezése sok adminisztrációs költséget igényel. A dokumentumkezelő modul erre kínál egy költségcsökkentő lehetőséget, az elektronikusan létező (ezáltal környezetkímélő) és a digitalizált dokumentumok ésszerű és átlátható rendszerben könnyen előkereshetőek, ezáltal gyorsított a munkavégzés, és biztosított a dokumentumok elérhetősége, nincsen akaratlan adatvesztés.

Keresés, rendezettség

Az Entrade a rendszerben keletkezett dokumentumokat automatikusan tárolja és mapparendszerbe rendezi beszállítói megrendelések, kereskedelmi ajánlatok, vevői számlák, vevői rendelések alapján. Ezen dokumentumok segítségével könnyedén el lehet jutni a dokumentum kiállításához használt entitásokhoz. A felhasználó által létrehozott mapparendszer a felhasználó igénye szerint bárhogyan alakítható, segítve a dokumentumok könnyű előkeresését. Az Entradeben tárolt dokumentumokra lehet a cikkszám alapján, a címe alapján, esetleg a dokumentumban előforduló kulcsszó alapján keresni. A kereső az összes találatot listázza, így a felhasználó a számára megfelelő dokumentumot tudja kiválasztani.

Elérhetőség

Az Entrade dokumentumkezelőjének nagy előnye a gyors keresés mellet, hogy az Entrade-t használó megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználó bárhonnan és bármikor elérheti a rendszerben tárolt dokumentumokat. Ezáltal feleslegessé válik a leveles dokumentumtovábbítás vagy nyomtatás. Az Entrade így sok felesleges elektronikus illetve papír alapú szeméttől kíméli meg a dolgozókat. Az Entrade segítségével mindig a legfrissebb dokumentumhoz juthat hozzá a felhasználó, elkerülve a párhuzamos munka nehézségét.